maanantai 17. lokakuuta 2016

Kalaa alussa ja kalaa lopussa...


Kalarulla


Kala alkuruoka ja kala pääruoka syntyi aivan extempore. Kaapisa löytyi kylmäsavulohta ja siitä päätin tehdä alkuruuan. Pääruuaksi oli simppelisti rapeapintaiseksi paistettua lohta, itse tehtyjä lohkoperunoita ja sitruunajogurttikastiketta.

ALKURUOKA

kylmäsavulohta
punasipulia
tilliä
smetanaa
mustapippuria
sitruunanmehua
ripaus sokeria
sopivasti suolaa

Salaatin lehtiä
tortilla lättyjä
kirsikkatomaatteja

Pieni sipuli ja kylmäsavulohi pieniksi kuutioiksi ja sekoita muiden aineiden kanssa. Laita tortilla lätylle salaatinlehti ja sen päälle lohimössö ja kirsikkatomaatteja. Kääri mieleiseksesi nyytiksi.


alkuruoka


Pääruuaksi rapeaksi paistetut lohipalat ja lohkoperunat. Pese perunat hyvin ja lohko kuorineen. Laita kulhoon oliiviöljyä, suolaa, paprikajauhetta ja korppujauhoja. levitä lohkoperunat pellille ja paista uunissa 200 asteessa kunnes ovat kypsiä ka kauniin ruskea pintaisia. Paista lohi nahkoineen molemmilta puolilta rapeaksi. Sekoita kastike turkkilaisesta jogurtista, sitruunan mehust, sokerista, suolasta, sinapista ja tillistä.

Lohta sitruunajogurttikastikkeella

jokurttikastiketta ja lohta


Tykkään paistaa kalan nahkoineen ja erittäin rapeapintaiseksi, mutta sisältä mehukkaaksi. Ja outo kun olen, mielestäni tuo nahka maistuukin ihan erinomaiselta. Kyllä maistui kala ateria taas hyvältä, vaikka itse sanonkin :) Tykkään kattaa kauniista ja asetella ruuan nätisti esille vaikkei mitään juhlaa olisikaan ja söisimme vain omalla porukalla. Kauneus on puoliruokaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti