perjantai 7. lokakuuta 2016

Ananasraejuustopiirakka on kuin aurinko!


Makeapiirakka



Tätä piirakkaa mummu teki usein, kun olin lapsi. Se jäi mieleeni ihanan raikkaana herkkuna. Kun muutin aikanani ensimmäiseen omaan kotiini, keräsin  pienen reseptivihkon muutamista mummon usein käyttämistä resepteistä. Mummon kaalikääryleet ja tämä ananasraejuustopiirakka mm. löytyvät sieltä. En ole tehnyt tätä piirakkaa moneen vuoteen, mutta muutamapäivä sitten tämä piirakka tuli yhtäkkiä mieleeni ja etsin reseptin käsiini. Ja tuumasta toimeen piirakan tekoon, nämä aineet löytyvät kaapistani lähes aina.

Piirakka maistui juuri niin hyvältä kuin muistinkin. Se tuo ihanan auringon arkiseenkin kahvihetkeen näin syksyllä, kun päivät alkavat lyhentyä...



Ananasraejuustopiirakka

Pohja:
125g voita
1/2 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta

Täyte
2 dl raejuustoa
4 rkl kermaa
1 purkki ananasmurskaa mehuineen
2 tl vaniljasokeria
1/2 dl sokeria
1 muna

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi yleiskoneella, vatkaa sekaan kananmuna ja kuivataineet. levitä taikina piirakkavuuan pohjaan ja reunoille.  Jos kaapistasi ei löydy ananasmurskaa vaan esim. ananaspaloja, pieni mehussa sauvasekoittimella ananakset pieniksi. Seikoita täyte ja lisää se pohjan päälle. paista uunissa 175 astetta n. 40 min. 



yleiskone
https://www.expert.fi/keittio-ja-ruoanlaitto/keittion-pienkoneet/monitoimilaitteet-ja-yleiskoneet/electrolux-assistent-ekm4300-yleLisää kuvateksti

yleiskone

ananasraejuustopiirakka


makeapiirakka


Ostin yleiskoneen muutamavuosi sitten ja pidän sitä aina pöydällä. kun se on kokoajan esillä tulee sitä myös helpommin käytettyä. Tykkään sekoittaa sillä taikinat, vatkata marengin ja vispipuuron ym. päädyin aikanaan Electroluxin assistenttiin koska se oli kohtuu hintainen ja testeissä kehuttu. Myös ulkomuoto miellytti. Lisävarusteina koneeseen on lihamylly ja makkarantekosuppilot. makkaranteko onkin ollut suunnitteilla jo pitkään. Ehkä jonain viikonloppuna saan toteutettua senkin suunnitelman. Jos joskus vaihdan yleiskoneeni uuteen, seuraava yleiskone on ehdottomasti Smeg.

Ihania kahvihetkiä tämän raikkaan piirakan parissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti