perjantai 28. lokakuuta 2016

Pihviä, valkosipuliperunoita ja rosmariiniporkkanoita

rosmariiniporkkanat

Viikonlopun ruokatoive oli tuhtia ruokaa, pihviä ja valkosipuliperunoita. Lihatiskillä lötkötti valtavat Black Angus chuck roll pihvit. Eikun ne pakettiin ja kotiin kuorimaan perunoita. Lisukkeeksi päätin tehdä rosmariiniporkkanoita, koska itseni teki niitä mieli enemmän kuin mitään muuta. Rosmariini on lempiyrttini ja sitä löytyy tuoreenakeittiöstäni lähes aina. Rosmariini sopii loistavasti kanan, sienten, kasvisten ja leiipien mausteeksi. Pihvit paistoin kuumalla grillillä ulkona ja käärin paiston jälkeen vielä hetkeksi Folioon jälkikypsymään, koska pihvien koko ja vahvuus oli melkoinen. Pihvin paistosta tulee melkoinen käry sisälle, siksi grilli on oiva paistopaikka vaikka kesä ei enää olekaan.


Valkosipuliperunat

perunoita syöjä määrän mukaan
suolaa
kuohukermaa
musta pippuria
1 kynnen valkosipuleita


Kuori perunat ja viipaloi lado vuokaan niin että pohja peittyy, viipaloi päälle valkosipulia reilusti sekä ripottele päälle suolaa ja pippuria. Viipaloi toinen kerros perunoita ja päälle valkosipulit, suola ja pippurit. Kaada päälle kermaa, niin että kerman yläpinta on puolisenttiä alempana kuin perunoiden. Paista uunissa 200 asteessa, niin kauan että kerma alkaa kuohua, pienennä lämpöä sitten 170 asteeseen ja paista kunnes perunat kypsiä. Anna vetäytyä noin 10 min ennen ruokailua.

Rosmariinihunajaporkkanat

Porkkanoita
voita
hunajaa
tuoretta rosmariinia
suolaa

Kuori ja leikkaa reilunkokoisiksi suikaleikse porkkana. Paista voissa pannulla, lisää paiston loppuvaiheessa rosmariinin oksat, hunaja ja ripaus suolaa. Paista kunnes porkkanat ovat kauniin ruskeita ja pehmenneitä.

Pihvit

Anna pihvien olla ennen paistamista ainakin tunti pöydällä huoneen lämmössä. Paista pihvit vasta, kun muut lisukkeet ovat valmiit. Sivele pihvin päälle öjyä ja suolaa ennen paistamista. Paista pihvit kuumalla pannulla tai grillissä. Paista molemmilta puolilta paksua pihviä noin 4 min. puoli ja nosta pihvit folion päälle paiston jälkeen, laita päälle mustapippuria ja laita folio kiinni nyytiksi ja anna olla pihvien folion sisällä noin 10 min. jälkikypsymässä. Näillä ohjeilla pihvi jää reilusti mediumiksi, jos haluat kypsän lisää paistoaikaa tai laita paiston jälkeen pihvit foliossa vielä hetkeksi uuniin.


kermaperunat

porkkanat rosmariinilla


rosmariini porkkanat

pihvi annos


Joka kerta on jännää osuuko valkosipuliperunoiden suola kohdalleen ja onko pihvin kypsyys mieleinen. Tälläkertaa pihvin kypsyys osui nappiin samoin valkosipuliperunoiden suola. Pihvi oli ihanan mehukasta ja sopivan suolaisen valkosipuliperunat sekä makean rosmariiniset porkkanat toimivat loistavasti pihvin kaverina. Pihvi on melko raskasta ruokaa, mutta kyllä se vaan toisinaan maistuu todella hyvältä. Kevennetään ruokaa sitten taas huomenna...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti