sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Savulohisoppaa pikana

Lohisoppa


Astut töistä tullessasi ovesta sisään. Ensimmäinen kysymys: Koska meillä on ruoka, kauhee Nälkä!!!! Tuttu tunne varmasti monelle. Ruokakaupoista löytyy nykyään loistavia helpotuksia ruuan valmistuksen nopeuttamiseksi. Kun ruuan valmistukseen on aikaa vain 15 minuuttia Apetit peruna ja keittojuures on oma suosikkini. Valmiissa keitossa ei erota, onko perunat itse kuorittu ja pilkottu vai onko käytetty valmista pakastetta. Itsetehty ruoka, jossa on hiukan oiottu voittaa einekset jokatapauksessa.


NOPEA JA HERKULLINEN LOHISOPPA
(4 hengelle)

Savustettu lohifile
Apetit peruna keittojuurespussi
Kevätsipulia
Kasvisliemikuutio
Suolaa maun mukaan
tuoretta tilliä
1 l vettä
2 dl kuohukermaa


Keitä litrassa vettä perunakeittojuureksia n. 10-15min, pieni sekaan kevätsipuli. Lisää savulohi reiluina paloina, kerma ja silputtu tilli. Anna vielä kiehahtaa. Nauti ruisleivän kanssa.



Lohisoppa
Kuvassa oleva ihana pellavainen Great Cook-essu
http://marudesign.fi/

Lohisoppa

Musla soppakauha

Great Cook essu, Marudesign

Kermainen lohisoppa


Lakritsikakku


Keittoruuat ovat helppoa arkiruokaa. Lämmin keitto maistuu hyvältä kolealla ilmalla. En ole einesten ystävä, senpä vuoksi on kehiteltävä nopeita ruokia, jonka valmistukseen ei mene kauan. Usein arkena on kiire saada ruoka pöytään ennen pojan jääkiekko harjoituksia. Keitto ruoka on silloin loistava nopeutensa, mutta myös keveytensä vuoksi. Tälläkertaa lohisoppa oli lauantai ruokamme, ennen synttärijuhliin lähtöä. Lämpimän sopan jälkeen hyppäsimme autoon ja suuntasimme ystäviemme luokse heidän nuorimmaisensa 9-vuotis synttäreille. Pöydät notkuivat ihania herkkuja, kuvassa sankarin toivoma lakritsi täytekakku. Ystäväni on aivan huikea leipuri toisin kuin minä. Ihailen aina hänen toinen toistaan hienompia leivoksia, jotka myös maistuvat aina taivaallisilta.

Kuvissa näkyvän tumman harmaan Great Cook-pellaessun tilasin Marudesignilta. Se on ihana pehmeää pellavaa ja suojaa tyylikkäästi vaatteita kokatessa. Aivan ihana idea myös joululahjapakettiin!

Pakko vielä laittaa kuva hyasintistakin, joita pääsin tekemään tänä viikonloppuna ystäväni kukkakauppaan. Yksi oli pakko tuoda kotiinkin. Yksinkertainen, mutta niin kaunis!!!

Hyvää tulevaa viikkoa kaikille!

Tänään taidan kokeilla filotaikina nyyttejä... siitä ehkä lisää myöhemmin.

6 kommenttia:

  1. Herkullinen ja nopea keitto!
    Ja ihana lakritsi kakku!
    Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
  2. Voi kuinka ihanaan blogiin löysin tieni! Keitot pelastavat täälläkin arkea. Ystäväsi kukkakauppa vaikuttaa kertakaikkisen hurmaavalta. Harmaudesta huolimatta, mukavaa tulevaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että löysit Tiina tiesi blogiini. Kukkakauppa Hopiahippu on kyllä ihana😍. Harmaudesta huolimatta pidetään mieli korkealla!

      Poista
  3. Tuollainen soppa sopii meillekin, vaikkei olekaan enää sellainen kiirus arki. Tai no, kiirusta on välillä, mutta eri asioista kuin ennen... Ei vain aina ole energiaa aloittaa ihan alusta, silloin on hyvä oikoa. Kiitos Pia hyvästä ohjeesta!

    VastaaPoista