sunnuntai 22. tammikuuta 2017

Makeaa ja suolaista Kinuskijuustokakku

Suolaisen makea juustokakku


Törmäsin Ranteita myöten taikinassa-blogissa tähän ihanaan juustokakun reseptiin. En ole mikään leipuri enkä makean syöjä, mutta suolaisen ja makean yhdistäminen houkutteli. Ohje oli suht simppeli ja niimpä tekaisin sen yhtenä iltana. Maistoin kakkua heti, kun se oli kunnolla jäähtynyt, mutta parasta se oli mielestäni vasta seuraavana päivänä. Alkuperäisessä ohjeessa kinuskin päälle siroteltiin sormisuolaa, mutta itse laitoin suolapähkinöitä.


KINUSKIJUUSTOKAKKU

Pohja:
300g  digestive keksejä
140g sulatettua voita

Täyte:
200g vanilja tuorejuustoa
200g ranskankermaa
1 dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
1 rkl sitruunanmehua
2 kananmunaa
1 rkl perunajauhoja

Kinuski:
1 1/2 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria

Päälle:
Sormisuolaa tai suolapähkinöitä



Murskaa keksit ja sekoita niihin voisula. Painele n.27cm halkaisijaltaa olevaan irtopohjavuokaan. Paista pohjaa yksinään 150 asteessa 12minuuttia.

Vatkaa tuorejuusto, ranskankerma ja fariinisokeri sekaisin ja lisää loput täytteen aineet sekaan. kaada esipaistetun pohjan päälle ja paista 150 asteessa noin. 15 minuuttia. Anna hiukan jäähtyä.

Keitä kermaa ja fariinisokeria n.8-10 minuuttia koko ajan sekoittaen. Anna jäähtyä pari minuuttia.

Siirrä kakku irtovuokapohjasta tarjoiluastiaan ja kaada kinuski kakun päälle. Sirottele päälle suola tai hiukan murskatut suolapähkinät.








Niinkuin kuvasta näkyy kakku ei samana päivänä leikattuna oikein meinannut pysyä kasassa. Seuraavana päivänä kakku oli hyytynyt ja jähmettynyt täysin ja pysyi kasassa paljon paremmin. Tämä on loistokakku todellisen makean ystävälle. Omaan makuuni tämä on aivan liian makea, mutta kyllä se vapaapäivänä päiväkahvin kanssa nautittuna maistui aikas herkulta. pehmeä kinuski ja suolaiset pähkinät sopivat loistavasti juustokakun päälle.

2 kommenttia:

  1. Voi nam! Toimisikohan tämä ilman kananmunaa...? Tai onko vinkkejä, millä sen korvaisi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kananmunat voi hyvin jättää pois ja korvata vaikka liivatteella.😊
      Mukavaa viikkoa Suvi!

      Poista