torstai 5. tammikuuta 2017

Makkarakurssilla knuutilan kartanossa

Itsetehtyä makkaraa


Olin mukana Siuro seuran järjestämällä makkara kurssilla isäni kanssa. Molemmat mummuni tekivät makkaraa silloin kun olin pieni. Minulle on jäänyt mieleen se kuinka hyvää mummon tekemä makkara oli. Olen isäni kanssa jo pitkään suunnitellut makkaran tekoa ja kaikki tarvittavat välineetkin on kotiin tullut hankittua. Päätimme mennä yhdessä hakemaan vinkkejä makkaran tekoon, makkarakurssilta. Makkarasta tuli hiukan bratwursti tyyppistä. Mummon makkara oli erilaista ja seuraavalla kerralla yritän jäljitellä sitä.


Makkarataikina

Makkaramassan teko

Suolen laitto makkarantekoa varten


Makkara kurssilta sai kyllä hyviä vinkkejä, jotka on tärkeä ottaa huomioonjotta onnistuu makkaran teossa. Loppiaisena menemmekin ystävä perheemme luo Helsinkiin ja siellä teemme sitten porukalla makkaraa ja pääsemme testaamaan kurssilla saatuja oppeja. Makkaramassa kannattaa jakaa useampaan osaan ja maustaa massat usealla eri tavalla, silavaa on oltava riittävästi jotta makkaroista ei tule kuivia.


makkaran pursotus suoleen

Raakamakkarat

Raakamakkaroiden teko

itsetehdyt makkarat pannussa


Aina on mukava oppia jotain uutta. Ja näin ensikertalaisena makkaroista tuli varsin mallikelpoisia. En muuten tiennyt, että makkarat pitää pistellä neulalla ennen uuniin laittoa, jotteivat ne poksahda halki. Ja kun suolta laittaa makkarasuppiloon on hyvä käyttää apuna ruokaöljyä. Tulen tekemään ehdottomasti makkaraa jatkossa itse. Seuraavalla kerralla haluan laittaa sekaan kokonaisia ohrasuurimoita reilusti, niin kuin mummokin teki, myös silavan määrää on ehdottomasti lisättävä jottein lopputulos olisi niin kuiva. Nyt kun alkuun on päästy, on lukuisia eri variaatioita tehdä herkullisia makkaroita. Kurssin jälkeen paistoin makkaroita paistinpannulla ja kyllähän ne maistuivat hyvältä!!!
Huomenna tehdään makkaroita ystävä perheen luona helsingissä.

Hyvää loppiaista kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti