tiistai 17. tammikuuta 2017

Täydellinen lasagne

Lasagne annos



Viime viikolla sain tilaamani Marcato Atlas pastakoneen. Tilasin sen https://paista.fi/. Sieltä olen tilannut myös huippuhyvän Hiiliteräspannuni Ranskalaisen de Buyer  pannun. Aivan huippu hyvä nettikauppa laadukkaista tuotteista, kilpailukykyisillä hinnoilla ja todella nopealla toimituksella. Tilasin tuotteen aamulla ja jo seuraavana iltana se oli postiautomaatissa noudettavissa. Huippua, näin hätäiselle ihmiselle kuin minä!

Tarkoitukseni oli tehdä erilaimallisia ja erivärisiä eli erilailla maustettuja pastoja. Mutta poikani harrastoive saada lasagnea, sulatti äidin sydämen. Siispä nyt tehdään lasagnea, itsetehdyillä lasagnelevyillä, erillisellä juustokastikkeella ja jauhelihakastikkeella.


LASAGNE

PASTATAIKINA

6 kananmunaa 
7 1/2 dl durum vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2 tl oliiviöljyä

JAUHELIHAKASTIKE

700g jauhelihaa
1 purkki mutti tomaattimurskaa
1 iso sipuli
3-4 isohkoa valkosipulinkynttä
1 tuore chili
Tuoretta basilikaa
mustapippuria
suolaa
savupaprikaa (mauste)

JUUSTOKASTIKE

30 g voita
3/4 dl jauhoja
7 dl kevytmaitoa
1 purkki Koskenlaskija ruoka sulatejuustoa
150g emmental juustoraastetta
Suolaa maun mukaan
1/4 tl Muskottipähkinää


Vaivaa pastataikina yleiskoneella tai käsin. Pastataikina on sopivaa, kun se ei enää tartu kulhonreunoihin. Tarvittaessa voi lisätä jauhoja. Tee pastakoneella pastalevyt jauhoa apunakäyttäen. Vedä levyt useamman kerran ensin isommalla välillä ja pienennä sen jälkeen väliä pikkuhiljaa, kunnes levyt ovat sopivan paksuisia.

Paista jauheliha ja sipulit sekä lisää  lopussa tomaattimurska, valkosipuli, mausteet ja ihan viimeisenä basilika.

Tee juustokastike niin, että sulatat voin kattilassa sekoitt voi sulaan jauhot ja lisäät maitoa ensin vainhiukan ja vispaat seoksen tasaiseksi. Kun seos on tasainen lisää loppumaito, koskenlaskija, juustoraaste ja mausteet. Kuumenna kokoajan vatkaten, kunne kastike on paksua ja juusto sulanut.

Lado isoon neliskanttiseen vuokaan niin, että laitat pohjalle juustokastiketta, sitten lasagnelevyt ja jauhelihakastiketta. Laita viimeisen lasagnelevykerroksen päälle pelkkää juustokastiketta. Paista uunissa kunnes pinta kauniin ruskea 200 asteessa noin puoli tuntia. Anna vielä vetäytyä noin 15 minuuttia ennen ruokailua. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.



















Teen lasagnea usein kiireessä ja silloin käytän valmiita lasagnelevyjä ja teen vain yhden kastikkeen, jossa yhdistyy sekä juustokastike että jauhelihakastike. Oikaisemalla tehty lasagnekin on ollut oikein hyvää ja maistuvaa. Täytyy kuitenkin todeta, että tämä tuorepastasta, juustokastikkeesta ja jauhelihakastikkeesta tehty lasagne oli aivan täydellistä. Juuri niin hyvää kuin vain lasagne voi olla. Tein sitä ison vuuallisen ja seuraavana päivänä lämmitettynäkin se maistui erinomaiselta. Aika ja vaiva palkittiin.
Pastan teko on kyllä niin mukavaa, että niitä erivärisiä ja makuisia pastoja täytyy kyllä tehdä ihan lähiaikoina.
Jos innostuit pastakoneen hankinnasta, suosittelen ehdottomasti tätä pastakoneiden "Mercedestä" Marcato Atlasta ja se kannattaa ostaa tuplaterillä, niin pääsee ilman lisävaruste hankintaa, tekemään myös spagethia ja Tagliatellea. Tässä vielä linkki https://paista.fi/

2 kommenttia:

  1. Nam...minulla on ollut samanlainen pastakone jo vuosia, ja lasagne tehdään siis alusta asti itse...kaikista parasta juuri niin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tee kyllä tämän jälkeen minäkään enää valmiista levyistä, oli se niin hyvää 😍.
      Mukavaa viikon jatkoa Satu!

      Poista