keskiviikko 11. tammikuuta 2017

Nopea, kevyt, terveellinen munakas

munakas



Juhlapyhien jälkeen minulla on vaan pakottava tarve hiukan keventää.  Mausta en suostu kuitenkaan tinkimään, ruuan pitää olla maukasta. Tänään meidän miehillä oli pizzapäivä ja minua se ei tälläkertaa houkuttanut. Niinpä päätin tekaista kunnon munakkaan, josta saisin vielä puolet huomenna töihinkin evääksi. Ah niin nopeaa, helppoa, kevyttä ja vielä maukasta. Kananmunien ostossa olen tarkka, vain luomu tai vapaankananmunat kelpaa. Mitä pienemmältä tilalta kananmunat on, sen parempi! Tälläkertaa kaapista löytyi isoja luomukananmunia. Maku ero halpojen kananmunien ja luomu ja vapaankananmunien välillä todella iso. oletteko huomanneet?


MUNAKAS kahdelle

5 Kananmunaa
Purkki raejuustoa
1 iso tomaatti
1/2 dl emmental raastetta
yrttisuolaa
Tilkka oliiviöljyä


Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa ja pieni tomaatti. Sekoita kaikki aineet paitsi juustoraaste keskenään ja lisää yrttisuolaa maun mukaan. Paista pannulla oliiviöljyssä ja käännä kun toinen puoli on ruskistunut. Munakas ei välttämättä pysy kokonaan kasassa raejuuston takia, mutta se ei haittaa. Kun olet kääntänyt munakkaan laita puolikkaan päälle juusto raastetta ja taita munakas kahtia. Munakkaasta riittää kahdelle tai yhdelle iso ruokaiselle. Itse laitoin toisen puolen huomista työpäivää varten eväsrasiaan.







Ihana massiivinen leikkuulauta
http://www.niinmun.fi/



Munakas on helppo muunnella mieleisekseen. Täytteeksi voi laittaa nakkeja, jauhelihaa, kanaa, kalaa, kasviksia, juustoja, yrttejä, oikeastaan mitä mieleen juolahtaa.

Mukavaa viikon jatkoa!



2 kommenttia:

  1. Taas jotain uutta! En ole koskaan kokeillut raejuustoa munakkaaseen; pitääkin kokeilla. Mulla on ihan sama juttu, että heti kun joulu hurahti ohi, on tarve syödä kevyttä ja raikasta. Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että sait uuden idean. Raejuusto oli munakkaassa tomaatin kaverina oikein maukasta. Nyt alan kirjoittaa uutta postausta. Hyvää ja rentouttavaa viikonloppua sinullekin!

      Poista