lauantai 5. marraskuuta 2016

Mätileipiä ja torttuja...

Joulutortut


Tänään oli ihana aurinkoinen pakkassää. Nautin auringon hellivistä säteistä lähimetsässä ja siitä kuinka pakkanen kipristeli ihanasti poskipäitä. Iltapäivällä tekisin mätileipiä ja ensimmäiset tortut omenakanelimarmeladista ja voitaikinasta. Ja tietysti mustikkavanilja glögiä. Pyhäinpäivän aikaan saa jo yleensä kalatiskeiltä tuoretta kirjolohen mätiä ja se on kyllä herkkua. Pakastettuna kirjolohen mäti kärsii, koska isot helmet eivät tahdo säilyä ehjänä, mutta tuoreena pidän siitä jopa enemmän kuin muikun mädistä. Maalahden limppua, smetanaa, sipulia, tilliä ja mätiä....Taivaallista. Tortutkin maistuivat kyllä hyviltä, mutta mätileipien rinnalla ne kyllä jäivät ehdottomasti toiseksi.


Polku


Italian vesikoira

sammal

Torttuja

katettupöytä

Katettupöytä

tortut

Joulutorttu

Joulutortut

Hobstars lasit


Tänään alkoi tuntua siltä, että ihanaa kun joulu on tulossa. Rakastan joulussa ihania perinteitä, runsasta ruokapöytää, kynttilöitä, joulukuusta ja yhdessäoloa. On ihanaa kokata jouluherkkuja ja viedä perinteinen itsetehty joulusinappi ystäville. 
Taidan lämmittää vielä glögiä, kun lasitkin on valmiina odottamassa.... 

Tunnelmallista viikonloppua!!!

2 kommenttia:

  1. MItä ihania herkkuja, mutta mistä olet ostanut viimeisessä kuvassa olevat lasit?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Anteeksi, että vastaan vasta nyt. Jostain syystä, en saanut kommentistasi viestiä sähköpostiin. Mutta siis lasit on ostettu Kangasalta Mirantikista. Mukavaa viikonloppua!

      Poista