torstai 13. huhtikuuta 2017

Foccacia



Foccaciasta on lukuisia erilaisia reseptejä ja versioita. Päälle voi laittaa aurinkokuivattujatomaatteja, oliiveja, kirsikkatomaatteja, valkosipulia, yrttejä, sormisuolaa....
Toiset tykkäävät paksusta ja muhkeasta foccaciasta, mutta itse kaulin taikinan melko ohueksi ja rakastan siinä nimen omaan rapeita reunoja. Oliiviöljyä ei saa säästellä! Laitan yleensä päälle vain sormisuolaa ja tuoretta rosmariinia. Foccacia on parhaimmiillaan vasta paistettuna. Se on maukas seuralainen keitoille ja salaateille. Siitä saa myös oivan suolapalan esimerkiksi paistisiivuilla, suolakurkulla, tomaatilla ja piparjuurituorejuustolla täytettynä.



FOCCACIA

50g tuoretta hiivaa
2 tl suolaa
3,5 dl kädenlämpöistä vettä
7 dl vehnäjauhoja
0,5 dl oliiviöljyä

Päällisiä valinnan mukaan, tässä rosmariinia ja sormisuolaa


Liota hiiva veden sekaan. Lisää öljy ja kuivat aineet. Vaivaa taikinaa yleiskoneella noin 5-10 minuuttia. Peitä liinalla ja anna nousta noin tunnin verran. Muotoile kohonnut taikina reilusti oliiviöljyllä öljyttylle uunipellille. peitä vielä liinalla ja anna kohota vajaa puolituntia. Sivele kohonneen leivän päälle oliiviöljyä ja painele taikinaan mieleisiäsi täytteitä. Paista uunissa 190 asteessa noin 25 minuuttia. Nosta leipä leikkuulaudalle ja voitele vielä oliiviöljyllä, se tuo leipään rapeutta. Anna vetäytyä hetki ennen leikkaamista.








Ainoa huonopuoli tässä leivässä on, että sitä tulee syötyä todella paljon heti tuoreeltaan. Se vaan on niin hyvää...
Tämä on ihana vaikka vappubrunssilla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti