maanantai 17. huhtikuuta 2017

Kobe Kamado muutti meille
Pallogrilli on grilleistä ollut aina ehdoton suosikkini. Kun Big green Egg- grillit tulivat suomen markkinoille, aloin haaveilla kunnon isosta pallogrillistä. Big Green Egg tuntui hinnaltaan kovalta, joten Kobe Kamado tuntui hintalaatu suhteelta meille sopivammalta. Mietin ja pohdin, raaskinko ostaa ja jaksanko touhuta niiden hiilien kanssa. Pitkään mietittyäni aloin hieroa kauppaa ja niinpä tämä tyylikäs grilli sitten muutti meille. Kobe kamadon väritys miellyttää minua paljon enemmän kuin vihreä Green eggin väri. Grilli kotiutui meille Grillikauppa.comista https://www.grillikauppa.com/kamado-grilli-kobe-grande-21. Mukaan tuli kaikki tarpeeliset lisävarusteet ja hinta oli varsin kilpailukykyinen. Lisävarusteisiin kuului sivupöydät, hiilihanki, suojapeite, ritiläpihdit ja pizzakivi. Grillin sai helposti kotiovelle toimitettuna ja grillin rungolle on 5-vuoden takuu. Grilli on todella tukevarakenteinen, jaloissa on liikkuttelua helpottavat pyörät. Grilli toimii loistavasti myös talvella grillatessa ja keraaminen kuori pitää hyvin lämmön sisällä. Oikein loistava valinta meille, jotka grillaamme läpi koko vuoden.


Ensimmäisellä grillauskerralla käytimme  aivan tavallisia grillihiiliä, nekin toimivat, mutta sitä hyötyä mikä Kobe Kamadolla nimenomaan pitäisi saada ei tullut. Koska tavalliset grillihiilet ovat pientä mössöä, ne palavat turhan nopeasti loppuun. Netin syövereistä löysin tiedon, että Marienburg grillihiilet olisivat lähes vastaavanlaisia kuin Big Green Eggin omat todella kalliit hiilet. Marienburg hiiliä myydään motonetissa 50 l säkissä hintaa 14,90. Hiilet ovat isokokoisia lehtipuuhiiliä. Yllä olevissa kuvissa vasemmalla näkyy tavan hiiliä ja oikealla näitä isompia hiiliä. Isoilla hiilillä hiillosta tuli aivan toisenlainen ja samalla määrällä isoja hiiliä päästiin paljon korkeimpiin lämpötiloihin ja samoilla hiilillä pystyy grillaamaan vielä toisenkin kerran.Ensimmäisellä grillauskerralla grilliin laitettiin uuniperunoita, kananfileitä ja pekoniherkkusieniä. Uuniperunat valmistuivat loistavasti grillissä, kanasta tuli ihanan mehukasta ja herkkusienien pekonikuorrutuksesta rapeaa. Lisäksi tomaattia, basilikaa ja mozzarellaan. Helppo ja herkullinen ateria oli kasassa. Olen jo ensimmäisen kerran jälkeen täysin myyty, tuohon tyylikkääseen keraamiseen pallogrilliini. I LOVE IT!!!!
Seuraavaksi grilliin pääsevät itsetehdyt tuoremakkarat, karitsan kyljykset ja aionpa kokeilla pizzakiveäkin...... niistä sitten myöhemmin lisää.

2 kommenttia:

  1. Nammmm... Taidan itsekin blogisi luettuani hakea samanlaisen grillin meidän takapihalle - paha grillikuume päällä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen lämpimästi, on ihan huippu peli. Mutta osta sitten isoja grillihiiliä esim. Marienburg-lehtipuuhiiliä.

      Poista