keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

Tahinijogurttikastike maustaa tortillan




Tahini eli seesamitahna on valmistettu murskatuista seesaminsiemenistä. Se sopii loistavasti sellaisenaan leivänpäälle, kastikkeiden osaksi ja tietysti osana hummusta. Se sisältää runsaasti kalsiumia ja toimii loistavasti yhtenä ravintoaineiden lähteenä myös vegaanista ruokavaliota noudattavalle. Tälläkertaa käytän sitä tortillakastikkeeseen, jossa sekoitan sitä jogurtin sekaan.

Tässä helppo tarjottava vaikka vappuillan pippaloihin tai vappuaamun brunssille, jos perinteinen perunasalaatti ja nakit ei putoa.


TAHINIJOGURTTI

2 dl turkkilaista jogurttia
1 rkl tahinia
1 valkosipulin kynsi
ripaus suolaa

Sekoita jogurtti ja tahini keskenään ja pieni sekaan valkosipuli ja mausta ripauksella suolaa. Anna maustua 1/2 tuntia.



MAUSTETTU KANANPOJAN JAUHELIHA

Kananpojan jauhelihaa
paprika jauhetta
juustokuminaa
kuivattua chiliä
valkosipulia
suolaa
kanelia


LISÄKSI:

Tortillalättyjä
jääsalaattia
sipulirenkaita
Tuoretta korianteria



Paista jauhelija ja mausta. Lämmitä lätyt ja lisää niiden sekaan salaatinlehtiä, maustettua jauheliha seosta, sipulirenkaita, tahinijogurttia ja tuoretta korianteria.







Nam, mitä herkkua! Maustettua kananpojanjauhelihaa ja pehmeän pähkinäistä tahinijogurttikastiketta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti