sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

Synttäri tarjoilut

Sopivan suolaista tapaksetJostain syystä poikamme synttäriviikko on töissä aina todella kiireinen lähestyvän pääsiäisen, vapun, helatorstain, äitienpäivän ja koko tulevan kesän järjestelyjen vuoksi. Niin oli tänäkin vuonna ja viikonloppuna oli ensin kaveri synttärit lauantaina ja sunnuntaina 15 lähisukulaiselle kemut. Mietin miten selviäisen tarjoiluista mahdollisimman helpolla, kun torstaina ja perjantaina kun juhlia pitäisi valmistella on töitä ilta myöhään asti. Monia vaihtoehtoja kävi mielessä ja koska meidän vieraille suolaiset tarjottavat ovat aina mieleisempiä kuin makeat päädyin seuraavanlaisiin tarjoiluihin.

Porkkanakakku kääretortun ohjeen löysin Maku-lehden sivuilta http://www.maku.fi/blogit/perinneruokaa-prkl/porkkanakakku-vaantyy-helposti-myos-kaaretortuksi. Lisäksi tein ihan perus 4 munan kakkupohjan. Täytteeksi kakulle kermavaahtoa ja blenderillä sekoitettu banaanimansikka seos. Koristeeksi kermavaahtoa, tuoreita mansikoita, vadelmia ja mustikoita. Tämän helpommalla ei voi täytekakun teosta voi selvitä!
Sitten suolaisiksi kanapastasalaattia blogissani olleella ohjeella, mutta tälläkertaa valmiiksi grillatusta kanasta https://sopivansuolaista.blogspot.fi/2016/11/kanapastasalaatti-kokonaisesta.html. Ruissipsien kanssa savuporosmetana levite savupororouheesta ja smetanasta. Sekä ison puulaudan päälle koottu tapaslajitelma.
TAPASLAJITELMA

Ananaskirsikoita
Vihreitä oliiveja
Cheddarjuustoa
Pecorinojuustoa
Manchegojuustoa
Salami tikkuja
Chorizoa
Black angus kylmäsavu siivuja
PalsternakkasipsejäTarjoilut tekivät hyvin kauppansa ja niitä oli kiva käydä napsimassa pöydästä pitkin päivää. Tuoretta kahvia oli kokoajan termoskannussa ja tarjoilut olivat pöydässä koko synttäreiden ajan, joten syötävää sai hakea aina kun siltä tuntui.

Emäntä pääsi helpolla ja pystyi seurustelemaan vieraiden kanssa. Eikä ketään tarvittu keittiöön passaamaan. Tämän tyyppisiä tarjoiluja taidan käyttää toistekin. Aina ei tarvitse leipoa kymmeniä lajikkeita ja seistä keittiössä kaatamassa kahvia vieraille. Kun kahvin sai ottaa rennosti mukiin ja tarjoiluja sai hakea koska halusi, oli tunnelma erittäin rento ja välitön. Ensi vuonna pojalla tuleekin sitten ensimmäinen kymppi täyteen. Miten se on mahdollista, kun juuri se pieni nyytti vasta syntyi?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti