perjantai 7. huhtikuuta 2017

Karitsankyljykset, yrttijogurtti ja herkkusienipyttipannu vaikka pääsiäispöytään





Karitsankyljykset on mielettömän hyviä grillattuna. Kuumassa grillissä nopea kysennys, jossa pinta saa hyvän värin ja sisus jää mediumiksi. Karitsan kaverina toimii loistavasti raikas salaatti ja yrteillä ja vakosipulilla maustettu jogurtti. Tällä kertaa tein vielä edellispäivältä jääneistä keitetyistä perunoista ja tuoreista herkkusienistä pyttipannun.

Ostamme yleensä karitsankyljykset valkosipuli-tuoreyrttimarinadilla. Tällä kertaa tuoreita yrttejä oli karitsankyljysten päällä niin paljon, että kaavin sitä hiukan pois ja laitoin ylimääräiset yrtit jogurtin sekaan.


YRTTIVALKOSIPULIJOGURTTU

2 dl Turkkilaista jogurttia
1/2 tl sokeria
sopivasti suolaa
Tuoreita yrttejä (Rosmariinia, timjamia )
Reilunkokoinen valkosipulin kynsi


Sekoita aineet keskenään ja anna maustua jääkaapissa noin tunti ennen ruokailua



HERKKUSIENIPYTTIPANNU

5-6 Keitettyä perunaa
Oliiviöljyä paistamiseen
1 sipuli
1 rasia herkkusieniä
suolaa
pippuria
päälle tuoretta basilikaa


Paista pienityt perunat, sipulit ja herkkusienet oliiviöljyssä. Mausta suolalla ja pippurilla ja pieni päälle tuoretta basilikaa.



SALAATTI

Jääsalaattia
Kevätsipulia
Kirsikkatomaatteja
Suippopaprikaa

Kastike:
Hellmans majoneesia
valkoviinietikkaa
sokeria
suolaa
tilkka vettä
















Oi mikä ihana ateria. Nopsa salaatti, yrttijogurtti, pyttipannu jääneistä perunoista ja ihanat grillatut karitsakyljykset. Tästä ei ruoka paljon voi parantua. Karitsan liha on todella hyvää ja kaukana "hikisestä lampaasta". Vaikka lampaanliha ei olisikaan suurta herkkua, suosittelen kokeilemaan karitsankyljyksiä. Stockmannilta ja Sokokselta niitä saa valkosipuli-tuoreyrttimarinoituna ja itse ei tarvitse lisätä kuin suola ennen paistamista. Pitkään karitsakyljyksiä ei missään nimessä kannata kypsentää. Se on mielestäni mehukkainta silloin, kun se on sisältä vielä hiukan rosee. Tässä hyvä ateria vaihtoehto vaikka pääsiäispöytään.

Aurinkoista viikonloppua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti