torstai 27. huhtikuuta 2017

Mansikkapizzaa grillistä

Näin Tasteofnikinmaki-blogissa tämän mansikkapizzan ohjeen. Se näytti niin herkulliselta, että päätin ryöstää idean heti. Tein pizzapohjan jo pari päivää aiemmin jääkaappiin ja tein sitä isomman satsin samalla kertaa, koska seuraavana päivänä tekisimme suolaisia pizzoja. Päätin kokeilla uuden grillimme Kobe Kamadon mukana tullutta pizzakiveä. Ja pohjasta tulikin ihanan rapea, ehkä miinuksena se, että päälipinta jäi väriltään erittäin vaaleaksi, mutta makuun se ei todellakaan vaikuttanut. Siis tämä on kesällä helppo tehdä myös mökin ulkokeittiössäkin, jos vain pizzakivi löytyy ja jos ei vielä löydy voin kyllä täydestä sydämmestäni suositella sen hankkimista. Itse hankin pizzakiven aikanaan https://paista.fi/pizzakivi-laavu-37x37cm. olen käyttänyt pizzakiveä myös tajoilualustana eli monikäyttöinen kapistus :)


PIZZAPOHJA

2,5 dl durumjauhoja
3 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
2,5 dl vettä
0,5 dl oliiviöljyä
1/2 pussia kuivahiivaa
1 tl sokeria
1 tl suolaa


Mittaa nesteet yleiskoneeseen ja sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet keskenään ja lisää nesteeseen. Anna tekeytyä taikinan huoneen lämmössä 1/2 tuntia ja siirrä sitten reitetyllä muovilla peitettynä jääkaappiin pariksi vuorokaudeksi.


MANSIKKATÄYTE

purkki ranskankermaa
tomusokeria

mansikoita
limenmehua
tomusokeria
tuoreen mintun lehtiä


Pieni mansikka neljään osaan, lisää päälle hiukan limenmehua, tomusokeria ja pieneksi hakattuja mintunlehtiä. Laita maustumaan 1/2 tunniksi jääkaappiin. Sekoita ranskankerman sekaan tomusokeria sekä mansikoiden pohjalle kertynyt neste. Muotoile pizzapohja mieleiseksesi ja levitä pohjan päälle ranskankerma seos. Paista uunissa pizzakivellä tai pizzakivellä grillissä. Anna paistetun pohjan jäähtyä hiukan ja lisää päälle mansikat. Ripottele päälle vielä hiukan tomusokeria ja nauti mahdollisimman pian.

Sopivan suolaista blogi

Sopivan suolaista blogi


sopivan suolaista blogi


Mansikkapizza oli aivan mielettömän ihana uusi tuttavuus. Pohja oli rapsakka, päällä pehmeä ranskankermaseos ja siinä ihana raikkaassa liitossa mansikka ja mintunlehdet. Täydellinen kesäjälkiruoka, kun päälle saadaan vielä makeita kotimaisia mansikoita. Tämän helpommaksi ei herkun tekeminen enää voi mennä. Tätä kannattaa ehdottomasti kokeilla!

Kiitos ideasta https://www.tasteofnikinmaki.com/!!!!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti