tiistai 4. huhtikuuta 2017

Tartarpihviä kotona

Raakaalihaa



Tartar pihvi vaatii ehdottomasti hyvää, tuorettaja kotimaista lihaa. Tein sen tälläkertaa sisäfileestä, mutta myös muista ruhon osista saa mehukkaan ja hyvän tartarpihvin esim. kuvepalasta. Annoin lihanpalan hiukan lämmetä huoneenlämmössä, koska jääkaappikylmänä se ei maistu hyvältä. Jauhoin filepalan karkeimmalla lihamyllynterällä kertaalleen.


TARTARPIHVI

Suomalaista naudan sisäfileetä n. 100g/ruokailija
Raaka munankeltuainen 1/annos
Makeaa sipulia silputtuna
Balsamicokastiketta
Sormisuolaa
Mustapippuria


Kokoa mieleisesi annos. Suola- ja pippurimylly kannattaa pitää pöydässä, jotta ruokailija voi lisätä niitä halutessaan.









Meillä koko perhe rakastaa tartarpihviä 9-vuotias poikamme mukaan lukien. Tälläkertaa tein tartarpihvin alkuruuaksi ja mielestäni se toimiikin parhaiten ehkä juuri alkuruokana n.100g/ruokailija. Vaikka pidänkin tartarpihvistä erittäin paljon, e halua syödä sitä kovin isoa määrää kerrallaan.

Jos et viitsi itse tehdä tartarpihviä kotona. Ravintola Huberissa Tampereella saa huippu hyvää tartarpihviä.  https://sopivansuolaista.blogspot.fi/2016/08/kun-iskee-lihan-himo-huber-on-oikea.html
Se on ylivoimaisesti parasta tartarpihviä, jota olen koskaan syönyt. Vaikkei tämä itsetehtykään hullunpaa ollut.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti