perjantai 21. huhtikuuta 2017

Kaalipataa varhaiskaalista



Kun ensimmäiset varhaiskaalit saapuvat kauppoihin, on ihan pakko tehdä kaalipataa. Rakastan kaaliruokia ja varhaiskaalin kypsennys on paljon nopeampaa kuin vanhemman keräkaalin. Paras tästä kaalipadasta tulee, kun unohdat sen useammaksi tunniksi uuniin. Se on oiva viikonloppuruoka, joka valmistuu uunissa itsekseen kun puuhailet muita vapaapäivän juttuja.


KAALIPATA

700g naudan jauhelihaa
1 sipuli
2 kahden nyrkin kokoista varhaiskaalia
2 dl ohrahelmiä
5 dl vettä
1 lihaliemikuutio
suolaa
yrttisuolaa
siirappia
meiramia
2 dl kuohukermaa


Paista jauheliha ja sipuli valurautapadassa. Lisää joukkoon lihaliemi, ohrahelmet ja kaali. Jatka muutama minuutti pasitamista. Lisää muut mausteet ja vesi. Annan kiehua kannen alla padassa noin puolituntia. Lisää kerma ja laita uuniin ilman kanssa 175 astetta ja anna paistua kaikessa rauhassa, kunnes neste on täysin imeytynyt pataan.

Nautio puolukkahillon tai puolukkakastikkeen kanssa. Padasta tulee erinomainen myös lampaanjauhelihasta.










VAROITUS! Tätä tulee syötyä aina vähän liikaa :)  Mutta on se vaan herkkua kotiruokaa. Tämäkin on aikanaan mummon opettama resepti.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti