tiistai 3. tammikuuta 2017

Sushi Love

Makasushi


Rakastan susheja!!!! Kun muutamia vuosia sitten kyläillessämme ruokatoimittaja ystävällämme teimme itse susheja, oli se rakkautta ensi silmäyksellä. Sushien teko porukalla on hauskaa ja vain mielikuvitus on rajana. Susheja voi hyvin tehdä ilman raakaa kalaakin, jos se kammoksuttaa. Tarvitset norilevä levyjä, sushiriisiä, riisiviinietikkaa, avocadoa, kurkkua, tuoretta lohta tai tonnikalaa, hyvälaatuista soijaa sekä wasabia ja säilöttyä inkivääriä. Susheissa kaikkein tärkeintä on tuoreus! Jos ensimmäinen kokemuksesi susheista on kaupantiskillä rasiassa muutamanpäivän olleista susheista. Todennäköisesti toteat, että sushit ei oo sun juttu. Suosittelen, että ensimmäisen kerran maistat susheja takuu varmassa paikassa, jossa ne ovat taatusti tuoreita.

Uuden vuoden aattona hain sushit Tampereella olevasta http://www.makasushi.fi/. Makasushista saat aina hyviä ja tuoreita susheja! Sushit on todellista hyvänmielen ruokaa ja ainakin minulle aina suuri nautinto. Japanilainen ruoka on muutenkin minulle mieleistä, se on yleensä melko kevyttä ja maukasta.

Sushien teossa on muutamia niksejä, mutta suosittelen kaikkia ennakkoluulottomasti kokeilemaan tekemistä myös kotona. Raa an kalan voi korvata myös kylmäsavulohella tai makirulliin voi tehdä tonnikalasta ja majoneesista täytteen. Tai rullat voi täyttää pelkillä kasviksilla esim. avocadolla ja kurkulla. Kurkun kanssa rullien sisään voi laittaa myös tuorevuohenjuustoa, se toimii siellä loistavasti. Eli mielikuvitus vain on rajana, kaikille löytyy varmasti mieleisiä täytteitä!Wasabin kanssa kannattaa olla ensimmäisellä kerralla varovainen ja laittaa sitä vain neulanpään kokoinen pala. Wasabien tulisuuksissa on valtavasti eroja.


sushilajitelma
Lautaset Raakarå 
italialainen prosecco

valkoinen orkidea

sushilajitelma

sushilajitelma

sushilajitelma


Sushit maistuivat jälleen taivaallisilta. Levään käärittyjä susheja kutsutaan Makiksi ja riispalleroa, jonka päällä on lohta tai jotain muuta sanotaan nigiriksi. Nigirit ovat usein miedonmakuisia ja niillä on helppo aloittaa tutustuminen susheihin. Osa nautintoa on mielestäni syödä sushit tikuilla. Luin kyllä tässä taannoin artikkelin, jossa väitettiin että sushit on alkuperäisesti syöty sormin.

Jos et koskaan ole susheja kokeillut, suosittelen lämpimästi! Ihastut varmasta. Niihin tulee suorastaan himo!

Mukavaa viikon jatkoa!
2 kommenttia:

  1. Sushit ovat yksi lempiruoistani, nigirit varsinkin. Lohipäällysteisiä nigirejä voisin syödä pelottavan paljon ;) Itse olen tehnyt susheja vain kerran, täytyypä ryhdistäytyä tässäkin näin alkaneen vuoden kunniaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sushit on kyllä niin herkkua. Olen aina lohduttautunut, sillä että ei ei sushit ole lainkaan kaloripitoisin herkku. Niitä voi syödä hyvällä omallatunnolla😊

      Poista