perjantai 31. maaliskuuta 2017
Pita pulled pork
Itsetehtyä pitaleipää, ylikypsäksi paistettua possunniskaa barbequekastikkeella, punasipuli renkaita, raikasta salaattia, tomaatin siivuja ja itsetehtyä aiolia. Mikä ihana hiukopala tai viikonloppuruoka. Pitaleipien ohjeeseen törmäsin Peggyn pieni punainen keittiö- blogissa. Itsetehdyt pitaleivät olivat aivan täydellisiä ja niiden väliin olisi voinut laittaa kebabbia, kanaa, jauhelihaa, savulohta, pelkkää salaattia tai pulled porkia, johon itse päädyin tälläkertaa.
PITALEIVÄT
3 dl vettä
25 g tuorehiivaa
1 tl suolaa
2 rkl öljyä
7 dl vehnäjauhoja
Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja öljy sekä lopuksi vehnäjauhot. Vaivaa taikinaa yleiskoneella noin 10 min. Anna taikinan nousta kaksinkertaiseksi. Jaa taikina 6-8 kahdeksaa osaan, riippuen siitä minkä kokoisia haluat. Muotoile jauhotetulla alustalla taikinasta ensin palloja ja kauli ne sen jälkee litteiksi ja nosta uunipellille. Anna taikinan vielä nousta n. tunti. Paista 255 asteessa n. 5 minuuttia. Peittele paistetut pitaleivät liinalla, jottei pinta kovetu.
Ihan mielettömän hyvää...
Aiemmin olen aina ostanut pitaleivät kaupasta valmiina, mutta tämän jälkeen teen ne aina itse! Niin hyvältä ne maistuivat täytteineen. Ja kehuja tuli kyllä muiltakin...
Pääsiäinenkin alkaa lähestyä ja kotia voi jo hiukan alkaa somistaa kivimunilla ja sympaattisilla pikkupupuilla.
Ja huomennahan onkin jo perjantai :)
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti