perjantai 10. maaliskuuta 2017

Blinit


Blinit tattarijauhoista




Blinit on suurta herkkua, taikani kannattaa tehdä jo edellisenä päivänä jääkaappiin, jotta blineistä saadaan kuohkeita. Reseptejä löytyy netistä monenlaisia, toisissa laitetaan osa tattarijauhoja ja osa vehnäjauhoja. Itse teen blinitaikinan aina pelkistä tattarijauhoista. Päälle tietysti tuoretta kirjolohen mätiä, smetanaa, sipulia ja tilliä. Ei mitään kevyttä herkkua, mutta niin hyvää.... Teen blinejä yleensä vain kerran pari vuodessa ja silloin ne maistuvat kyllä aina todella hyviltä. Blinit ovat ihana herkku hyvässä seurassa hyvän valkoviinin kera. ne ovat ihanan kuohkeita ja suussa sulavia...









BLINIT

2 dl turkkilaista jogurttia
10 g hiivaa 
1 dl tattarijauhoja
1/2 tl sokeria

Seuraavana päivänä lisätään taikinaa:

1/2 dl kuumaa maitoa
1/2 tl suolaa
1 rkl voisulaa
1 kananmunan keltuainen
1 kananmunan valkuainen

Lisäksi:
Smetanaa
Makeaa sipulia silputtuna
tilliä
Tuoretta kirjolohen mätiä, muikun mätiätai siian mätiä


Lämmitä jogurtti huoneen lämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. sekoita joukkoon tattarijauhot sekä sokeri. Anna taikinan kohota 1-2 tuntia huoneen lämmössä ja laita sen jälkeen jääkaappiin reijitetyllä kelmulla peitettynä. Seuraavana päivänä lisää taikinaan kuuma maito, keltuainen, suola ja voisula. Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi ja lisää varovasti taikinan joukkoon. Paista blinit pienissä blinipannuissa reilussa voissa miedolla lämmöllä.











Jos mäti ei houkuttele, voi blinien kanssa nauttia myös smetanasta, sipulista ja kunnon venäläisestä valkosipuli suolakurkusta. Blinit on melko täyttäviä ja yksi blini per henkilö riittää mainiosti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti