sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Tankoparsa on selvä kevään merkki

Tankoparsojen ilmestyminen kauppojen hyllyille on selvä kevään merkki. Voisin elää pelkillä tankoparsoilla monta päivää....
Tankoparsa, päältä rapea sisältä mehevä lohi ja hollandaisekastike ovat lyömätön makuyhdistelmä. Tämä hekku syntyy alle viidessätoista minuutissa ja kyllä on hyvää. olen yrittänyt lukuisia kertoja tehdä hollandaisen itse, mutta aina saan sen juoksettumaan. Joten käytän hyvin usein valmiita hollandaise kastikkeita. Mutta periksi en anna, jonain päivänä vielä teen itse täydellistä hillandaisea :)


TANKOPARSOJEN KÄSITTELY

Katkaise ensin parsojen tyvestä noin 4-5cm puiseva osuus pois ja kuori parsat kukintoon asti. Keitä parsat suolalla maustetussa vedessä n. 5-6min. Älä keitä parsoja liikaa. Parsojen pitää on kypsiä, muttei missään nimessä lötköjä.


Leikkaa lohesta sopivia annospaloja ja jätä nahka paikoilleen. Paista ensin nopeasti päälipuolelta kuumalla pannulla, niin että pinta saa kauniin värin. Käännä sen jälkeen lohenpala nahkapuoli alaspäin ja laske hiukan lämpötilaa. Paista kunnes nahka on rapean ruskea ja lohi sisältä juuri ja juuri kypsynyt, mutta ihanan kostea. Mausta pelkällä sormisuolalla.

Meillä sekä minä, että poika syödään lohi rapeine nahkoineen. Rapea nahka on erittäin maukas. Parsojen päälle vielä keitetty ja haarukalla pienitty luomu kananmuna.Kuvassa Marudesignin hyväntekeväisyysmuki
http://marudesign.fi/tuote/ainutlaatuinen-elama-muki


Kuvissa näkyy myös lempi valkoviinini, jota saa taas alkosta. Se on Chileläinen Adobe reserva luomu viini. Viinitila paloi muutama vuosi sitten ja koko sato tuhoutui. Eikä sitä muutamaan vuoteen siis saanut. Adobe on hyvä perusviini ja sopii tämänkin ruuan kanssa loistavasti.

Jälkiruuaksi riittää kuppi hyvää kahvia ja pari suklaakonvehtia. Kuvissa oleva Ainutlaatuinen elämä muki ovat Marudesignin alunperin hyväntekeväisyyteen tekemä muki, mutta suuren kysynnän vuoksi niitä saa nyt tilattua heidän verkkokaupastaan.  Jokaisesta myydystä mukista menee 0,50€ hyväntekeväisyyteen Tyksin Naistenklinikalle. Mukit ovat omassa yksinkertaisuudessaan kauniit ja teksti muistuttaa elämän ainutlaatuisuudesta.

Ihanaa alkavaa viikkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti