maanantai 13. maaliskuuta 2017

Paistetut muikut ja muusi

Paistetut muikut ja muusi
Ruisjauhossa pyöritetyt ja voissa paistetut muikut maistuvat niin hyvältä. Ainoa huono puoli on, että kun niitä paistaa sisälle tulee melkoinen käry. Teen näitä usein kesällä muurikalla ulkona, mutta tänään kaupassa oli niin herkullisen näköisiä perattuja muikkuja, että oli ihan pakko ostaa. Kaveriksi perunamuusi ja paistettua sipulia. Eikä muuta tarvitakaan. Ihanan puhtaita ja yksinkertaisia, niin supi suomalaisia makuja. näistä ei yksinkertaisesti voi olla pitämättä. Rapeat muikut ja sametin pehmeä muusi saavat ihanan seuralaisen paistetusta sipulista.
PAISTETUT MUIKUT

Tuoreita muikkuja
Luomu ruisjauhoja
Suolaa
Voita paistamiseen

2 sipulia viipaloituna

Tuoretta tiliä


Sekoita ruisjauhojen sekaan suolaa reilusti ja pyörittele peratut muikut jauhoissa. Paista voissa.
Kuori jauhoiset perunat ja keitä kypsiksi. Muusiin saat kivaa makua, kun laitat perunoiden sekaan kiehumaan puolikkaan pienestä sipulista. Viipaloi 2 sipulia ja paista muusin ja muikkujen lisäkkeeksi. Ripottele muusin päälle tuoretta tilliä.

Kyllä kotiruoka vaan on hyvää!!! Jos muikkuja ja muusia saa jossain ravintolassa, on se yleensä sielläkin erittäin suosittu annos. Enkä kyllä yhtään ihmettele, monetkaan eivät viitsi alkaa paistamaan muikkuja kotona. Ehkä juuri sen paistamiskäryn vuoksi.  Paistamisen jälkeen vaan läpi veto koko kämppään, niin johan tuulettui käryt. Ja niin hyvältä se kaikista maistui ettei pikku käry haitannut mitään.
Mukavaa alkanutta viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti