perjantai 3. maaliskuuta 2017

Vege lounas, punajuurikeittoa ja avocadolevitettä




Saimme tänään yllätysvieraan lounaalle. Poikani kummitäti oli äitiään tapaamassa Pirkkalassa ja poikkesi meille lounaalle. Hän pitää aina keväällä 5 viikon paaston, joka päättyy pääsiäisenä. Paaston aikana ei syödä eläinkunnan tuotteita. Siis ruuassa ei saa olla juustoa, kermaa, voita, lihaa jne. Ei ole ihan vahvin laji minulle. Teen kyllä mielelläni kasvisruokaa, mutta vege ruoka onkin sitten jo astetta haastavampi juttu. Halusin kuitenkin haastaa itseni ja kunnioittaa rakkaan ystävän paastoa. Koska jääkaapista löytyi tuoreita punajuuria, päätin tehdä niistä sosekeiton. Lisäksi ruisleipää ja sen päälle avocadosta, limenmehusta ja sormisuolasta tehty levite.


VEGE PUNAJUURIKEITTO

1 l vettä
1 sipuli
4 punajuurta
suolaa 
ripaus sokeria
mustapippuria
Herbamare yrttisuolaa
venäläistä suolakurkkua


Kuori ja lohko punajuuret ja sipuli. Keitä niitä suolalla maustetussa vedessä noin 40 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat kypsiä. Soseuta punajuuret ja sipuli ja mausta keitto. Lisää kuutioidut suolakurkut ja tarjoa.












Punajuuri on kyllä huikea raaka-aine, sen maku on niin samettisen pehmeä ja maukas, että se ei juuri mausteita edes kaivannut. Keitto ilman kermaa, tuorevuohenjuustoa tai smetanalusikallista oli varsin maukasta. Koko perhe söi kevyen lounaan hyvällä ruokahalulla ja ihan rehellisesti keitto ei edes kaivannut sitä kermaa tai juustoa. Olo oli ruuan jälkeen ravittu, mutta kevyt. Nyt kun olen suunnitellut pitäväni lähiaikoina 9 päivän puhdistuskuurin, voisin sen jälkeen jatkaa tällaisella vähän kevyemmällä ruualla ainakin arkisin :)

Ihanaa Kati, että tulit käymään. Oli mukavaa syödä yhdessä lounas!

2 kommenttia:

  1. Oih, herkullisen kuuloista ja näköistä!
    Lempeää viikonlopun tunnelmaa täältä Mantelilaaksosta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna! Herkullista oli. Ihanaa viikonloppua sinullekin!

      Poista