sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Ravintola TampellaViime syksynä avattu Ravintola Tampella sijaitsee Tammerkosken rannalla. Ravintola on tehty vanhan pellavakutomon tiloihin ihanaan tehdas mijööseen. Paikka on yksi upeimmista ravintoloiden paikoista Tampereella. Odotukset ovat siis erittäin korkealla...
Varasin pöydän erääksi maaliskuun sunnuntaiksi viidelle hengelle. Kerroin varauksessa, että seurueeseemme kuuluu synttärisankari. Päivä oli keväisen aurinkoinen ja sisääntuloa myöten ravintola oli houkutteleva. Sisustus loi kansainvälisen tunnelman ja vaikka tila olikin suuri tunnelma ravintolassa oli lämmin. Erittäin onnistunut sisustus ja hetkellisesti tuli tunne kuin olisi ollut ulkomailla.


Saadessani ruokalistan eteeni, olisin voinut valita listalta mitä vaan.  Kaikki vaikuttivat herkullisilta ja oli suorastaan vaikea päättää mitä ottaisi. Seurueessamme päädyttiin alkuun kanttarellikeittoon, poroon sekä etanaleipään. Itse valitsin etanaleivän, idea oli kivan erilainen vaihtelu perinteiselle etanapannulle. Leipä oli imaissut sisäänsä valkosipulipersiljavoin ja jäi varsin kuivakkaaksi ja leipä oli liian hallitsevassa osassa. 2H+K:n etanapannu siis ei löytänyt vottajaa!


Pääruuaksi valitsin itse possua, mutta siikaa, pippuripihviä ja härkää tilattiin myös.  Valitsemani ylikypsä possunkylki oli rapea kuorista ja mehevää. Possun makua ei ollut liikaa peitetty ja kermamuhennettu kaali sopi possun kaveriksi loistavasti. Seurueessa muutkin pitivät kovasti pääruuistaan. Annokset olivat kauniita, maukkaita ja sopivan kokoisia.Seurueen pienin oli ainoa, joka jaksoi ottaa myös jälkiruuan. Valinta osui köyhiin ritareihin. Sopivan kokoinen ja maukas oli jälkiruokakin. ja kuulemma herkullinen päätös aterialle.Tampella oli oikein tervetullut täydentämään Tampereen ravintola tarjontaa. Miljöö on mitä upein ja ruoka hyvä, ehkä hiukan yllätyksetön, mutta se ei välttämättä ole miinus. Ainoan pettymyksen tuotti palvelu, odotinko ehkä siltä liikaa? Palvelu oli täysin personatonta ja tasapaksua. Jos tarjoilija ottaa vastaan tilaukset ja toivottaa hyvää ruokahalua, ei se mielestäni nykypäivänä riitä. Kyllä palveluammatissa olevan pitää pystyä hurmaamaan asiakkaat ja laittaa persoonansa peliin. Itsekin kovana ruuanlaittajana pidän loistavaa palvelua ravintolan tärkeimpänä valttina, tottakai miljööllä ja ruualla on myös suuri merkitys. Mutta jos ravintolalla on hyvä ruoka, upea miljöö ja mitäänsanomaton palvelu, jää se ikävä kyllä muiden ravintoloiden varjoon.

Varatessani pöytää, annoin mielestäni henkilökunnalle kaikki avaimet hyvään palveluun. Olisin odottanut, että tarjoilija olisi avannut käyntimme esimerkiksi onnittelemalla synttärisankaria ja ehdottanut esim alkumaljoja sankarin kunniaksi. Tästä olisi siis myös tullut lisämyyntiä ravintolalle, mutta tuota pelisilmää ei ikävä kyllä löynyt.

Koska Tampella oli ympristötään ja ruualtaan kiinnostava haluan antaa ravintolalle toisen mahdollisuuden. Ja toivon saavani seuraavalla kerralla palvelua joka jää mieleen ja houkuttelee ravintolaan yhä uudelleen ja uudelleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti