perjantai 17. maaliskuuta 2017

Raclettegrillit esiin ja viikonlopun viettoon!Tutustuimme racletteen vasta reilu vuosi sitten ystäviemme luona. Se oli koko perheellä "rakkautta ensisilmäyksellä". No raclettegrillihän piti tietysti heti hankkia. Laitoin samana iltana faceen päivityksen aiheesta ja eräs toinen ystävä ilmoitti, että heillä lojuu raclettegrilli varastossa käyttämättömänä. Ja sehän irtosi viinipullolla. WINWIN... ja minä hätäisenä sain heti oman grillin :)

Raclette on yhdessä syömistä parhaimmillaan. Jokainen saa kasata mieleisensä annoksen ja jokainen osallistuu itse valmistukseen. Ihania tuoreita kasviksia, lihaa, valkosipulilla maustettua öljyä, voimakasta raclettejuustoa.... oikeastaa lähes mikä vaan raaka-aine käy racletteen.

Raclette on melko tuhtia syötävää nimenomaan annoksen päälle sulatettavan juuston ansiosta. Mutta nimenomaan päällesulatettavassa juustossa on koko racleten idea. Raclette on kiva tapa viettää iltaa hyvässä seurassa eikä se vaadi paljoa etukäteis kokkausta. Meillä tykätään käyttää voimakasta Sveitsiläistä raclettejuustoa, mutta hyvin voi käyttää myös muita vaikka vähän miedompiakin juustoja, kevyt juustot voi kyllä unohtaa. Juuston täytyy olla rasvaista, jotta se toimii hyvin sulatettuna. Seuraavaksi luettelen, mitä meillä kuului tällä kertaa raclettepöytään. Kun raclettea tehdään suht harvoin, tulee lajikkeita hamstrattua esille vähän turhankin paljon. Jos tätä tekisi useammin, voisi lajikkeita olla huomattavasti vähemmänkin esillä.


RACLETTE

Raclettejuustoa ( löytyy tällä nimellä kaupasta), ammattitaitoisilta juustomyyjiltä voi kysyä muitakin racletteen sopia juustoja
Aurajuustoa
Tuoretta sipulia
Oljyä, jonka sekaan raastetaan muutama valkosipulin kynsi ja sopivasti suolaa
Tuoreita herkkusieniä
Jalopenosiivuja tai tuoretta chiliä
Kesäkurpitsaa
Tankoparsaa
Pikkupaprikoita
Tomaatteja
Halloumijuustoa
Suolakurkkua
Paistettua jauhelihaa
Atria naudan minuuttisuikaileita, sekaan öljyä ja soijaa
Keitettyjä perunoita


Meillä on tapana keittää racleten kanssa perunoita ja laittaa keitettyjen perunoiden päälle valkosipulilla maustettua öljyä ja paistettua jauhelihaa ja sitten grillissä sulatettu juusto päälle. Kasviksia, herkkusieniä, halloumia, ravunpyrstöjä ja nopeasti kypsyvää naudan- tai lampaanlihaa ym. paistellaan raclettegrillin kivellä ja parilalla. Ihan taivaallista.....Nam!!!Oi miten hyvää se taas olikaan. Meillä tehdään raclettea 3-4 kertaa vuodessa. Ja kun sitä tekee harvoin, joka kerta se maistuu ihan huippu hyvältä. Yksi huono puoli racletessa on. SITÄ TULEE AINA SYÖTYÄ ÄHKYYN ASTI :).

Kaivakaahan raclettegrillinne esiin ja pitäkää racletteilta! Se on parhautta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti