keskiviikko 22. maaliskuuta 2017

Perinteiset kahvikehrät




Perinteiset kahvikehrät leivotaan kuten korvapuustit, mutta laitetaan paperivuokaan. Kahvikehrät ovat suussasulavia ja maistuvat ihanasti paahtuneelle voille.

Tässä yhden illan hetkellisen leivontainnostuksen tulos. Nämä ovat helppoja tehdä ja ovat ihana pullan korvike kahvipöydässä.


KAHVIKEHRÄT

250g voita
1 litra vehnäjauhoja
1 dl sokeria
75g tuoretta hiivaa
11/4 dl maitoa
3 munaa

Täyte:
150 g pehmeää voita
2 1/2 dl tomusokeria
1,5 rkl vaniljasokeria

Voiteluun:
munaa sekä päälle raesokeria

Nypi jauhot, voi ja sokeri. Liota kylmään maitoon hiiva ja kevyesti vatkatut munat. Lisää muna/maitoseos muruseokseen. Kauli ruorakaiteen muotoinen levy. Sekoita täytteen aineet ja levitä kaulitu taikinan päälle ja kääri rullalle. pätki noin 3 cm aloiksi ja nostele paperivuokiin. Anna kohota huoneen lämmössä 1 1/2 tuntia. Voitele pinta munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 200 asteessa kauniin ruskeaksi.












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti