lauantai 30. joulukuuta 2017

Sushia uudeksi vuodeksi

Sushit



Huomenna on vuoden viimeinen päivä. Kulunut vuosi on ollut täynnä tapahtumia, iloisia ja vähän vähemmän iloisia. Vuoteen on mahtunut ihania ruokakohtaamisia ja ruokakokemuksia. Uusia mielenkiintoisia tuttavuuksia ruuanparista. Tästä on hyvä jatkaa kohti maukkaampaa vuotta 2018.

Huomenna saan ystäväni meille vieraaksi ja aiomme tehdä yhdessä susheja. Sushit ovat seurustelu ruokaa parhaimmillaan. Se ei tee väsyneeksi vaan päin vastoin. Susheja on mukava tehdä itse. Makirullan sisään voi laittaa ihan mitä vain oman mielikuvituksensa mukaan, kaikissa ei tarvitse olla raakaa kalaa tai ylipäätään mitään kalaa. Rullat voi täyttää vaikka levittyvällä vuohenjuustolla ja avocadolla. Juomaksi käy loistavasti kuohuva juoma.



SUSHI TARPEITA

Sushiriisiä (maustamiseen riisiviinietikkaa, sokeria, suolaa)
Tuoretta kalaa esim. lohta
Avocadoa
Kurkkua
Inkivääri säilykettä 
Wasabia
Levälevyjä

Koristeeksi:
Seesamin siemeniä
Majoneesia
kevätsipulia
Tuoretta kirjolohen mätiä

Rullausmatto
Syömäpuikot




Sushit







Jälkiruuaksi sopii vaikka juustotarjotin.

Kiitos kuluneesta vuodesta kaikille uskollisille lukijoilleni ja blogini seuraajille ja
Oikein Ihanaa uutta Vuotta!



keskiviikko 20. joulukuuta 2017

Cheddarjuustokeksit




Jouluvalmistelut on kiivaimmillaan. Pieni joulu stressi meinaa pukata, mutta sehän kuuluu asiaan. Mitä kenellekin lahjaksi, mitä herkkuja ruokapyötään, joulusiivous jne. Itse olen jo useamman vuoden antanut ystävilleni itsetehtyjä ruokalahjoja, sinappia, hillokkeita, salaatinkastikkeita. Nyt päätin tehdä juustotarjottimellekin sopia pieniä juustokeksejä. Ja mikä juusto sopisikaan paremmin juustokekseihin kuin maukas Jukolan juuston Aito chili cheddar. Juustokeksit on helppo ja nopea leipoa ja ne maistuvat herkulliselta vaikka viikunahillon tai sipulihillokkeen kanssa.


CHEDDARJUUSTOKEKSIT

75 g pehmeää voit
150g Jukolan juuston Aito chili cheddar
2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl savupaprikajauhetta
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa

Päälle unikonsiemeniä

Sekoita pehmeä voi ja raastettu juusto. Lisää joukkoon vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja paprikajauhe. Sekoita taikina tasaiseksi, lisää tarvittaessa ihan pieni tilkka vettä.  laita taikina tunniksi kylmään lepäämään. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä  noin 2 mm vahvuiseksi ja painele muotilla mieleisesi kuvioita taikinasta. Voitele vedellä ja ripottele päälle unikonsiemeniä. Paista uunissa 175 asteessa noin 10 minuuttia. tai kunnes pinta hiukan ruskistunut.







Nyt herkkuja koriin ja vielä viemään joulutervehdyksiä muutamille ystäville.

Tsemppiä kaikille joulu viikkoon! Älkää ottako liikaa stressiä!




perjantai 15. joulukuuta 2017

Tonnikalahyydyke, rakkain reseptini





Jouluun on viikko vielä aikaa ja pikkuhiljaa alan päästä jouluvalmistelujen myötä tunnelmaan. Rakastan ruokalahjojen tekoa, joulupöydän, joulukoristeiden ja jopa jouluvaatetuksen suunnittelua. tunnustan rakastavani joulua! Tänään haluan jakaa teille yhden rakkaimmista resepteistäni, jota olen myös jakanut resepteistäni ylivoimaisesti eniten. Se on päässyt jopa Et- klassikot kirjaan, joka on koottu lukijoiden rakkaimmista resepteistä. Se ilmestyi jouluksi 2012. Tuo tonnikalahyydyke on helppo herkku, joulun kalaherkuksi. Se on kaikkien, jopa lasten mieleen.




TONNIKALAHYYDYKE

7 liivatelehteä
2 purkkia tonnikalan paloja öljyssä
1 purkki kermaviiliä
1 dl silputtua tilliä
2 dl kruunumajoneesia
2 rkl ketsuppia
ripaus sitruunapippuria
1 kasvisliemikuutio
1 dl vettä

Koristeet mielesi mukaan



Laita liivatelehdet likoomaan kylmään veteen. Valuta tonnikalasta öljy pois. Paloittele kala pieniksi paloiksi ja silppua tilli. Sekoita kermaviili ja majoneesi keskenään. Lisää joukkoon tonnikala ja tilli. Mausta seos ketsupilla ja sitruunapippurilla. Kiehauta vesi ja lisää liemikuutio liukenemaan kiehuvaan veteen. Puristele liivatteista ylimääräinen vesi ja lisää ne kiehuvaan veteen. Kaada neste tonnikalaseoksen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada massa vedellä kostutettuun kakkuvuokaan. Hyydytä kylmässä seuraavaan päivään. Koristele.










Tätä reseptiä tulet rakastamaan!!! Se sopii loistavasti kaikkiin juhliin. On ihanaa saaristolaisleivän ja hapankorpun päällä.


lauantai 9. joulukuuta 2017

Banaanikakku hävikkibanaaneista



En voi sietää tummuneita ja ylikypsiä banaaneja. Haluan syödä banaanit siinä vaiheessa, kun ne vielä ovat raakoja, eikä kuoressa ole lainkaan tummentumaa. Mutta koska ruokaa en halua hukkaan heittää, on kypsistä banaaneista tehtävä jotain. Smoothien ne toimii hyvin sekä banaani kuivakakkuun. Niinpä päätin leipaista banaanikakun, jotta hedelmäkulhoon jääneet tummentuneet banaanit tulee käytettyä. Ohjeen olen saanut noin kymmenen vuotta sitten ystävältäni.


BANAANIKAKKU

2 munaa
2 kkp sokeria
1/2 kkp maitoa
200 g voisulaa
3 kkp vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2-3 kypsää banaania


Munat ja sokeri vatmataan vaahdoksi. Kaikki kuivat aineet, voisula, maito ja survottu banaani lisätään munasokeri vaahtoon. Voitele ja korppujauhota vuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista 180 asteessa n. tunti uunin tehosta riippuen. Taikinasta tulee 1 iso kuivakakku tai 2 pientä. Minä tein 6 kakkua sitruunapullamuoteilla ja yhden pienehkön kuivakakun.











Banaanikakku on parhaimmillaan paripäivää leipomisen jälkeen ja se säilyy hyvin useita päiviä huoneenlämmössä tai viileässä. Se on ihanan kosteaa ja maukasta.

Mukavia kahvihetkiä!!!